Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Nomnomnom


Nederlands | 13-03-2024 | 160 pages

9789046827611

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 25,99

  Alvast reserveren
 De Boekverkoopers




Tekst achterflap

Het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn, aldus Dorothy Porker. Haar gerechten zijn origineel, vol van smaak en staan meestal in een half uur op tafel; haar sprankelende, funky foto's zijn verrassend en niet zelden humoristisch. De recepten zijn met én zonder vlees, voor de grote, kleinere of zoete trek. Stuk voor stuk een feest op je bord en wat Dorothy betreft geschikt voor elk moment van de dag. Denk aan een Koreaans geïnspireerde tosti met gemarineerd spek en mozzarella, een zomerse cobb salad met rood fruit en blauwe kaas of een After Eight Oreo Pie. Maar ook snelle pastasauzen waarmee je eindeloos kunt variëren en het gerecht waarmee het ooit allemaal begon: lasagne.

De foodblogs en prikkelende beelden van Dorothy Porker, ook bekend als Vette Sletten, werden in korte tijd populair, onder andere bij foodprofessionals als Hiske Versprille, Ronald Giphart en Meneer Wateetons. Met een verfrissende kijk en gevoel voor compositie en kleur maakt ze van Nomnomnom een kookboek om je vingers bij af te likken. Met een voorwoord van Vanja van der Leeden, auteur Indorock (Gouden Kookboek 2019).

'Ik ben Dorothy Porker gaan volgen vanwege haar opmerkelijke gerechten, haar originaliteit, haar humor en haar culinaire brille. Nooit spijt van gehad. Fijn dat er nu eindelijk een boek is.'
Ronald Giphart

'Als je die geweldige, bijzondere en geestige foto's van Dorothy Porkers gerechten ziet, krijg je zo'n honger dat je meteen naar het fornuis rent om ze zelf te koken!'
Sylvia Witteman

'Dit is het enige Nederlandse blog dat ik religieus volg, vanwege 1. vet grappig 2. onweerstaanbaar lekker 3. supermooie foto's. En hoe heb ik ooit een leven gehad zónder linguine met gochujang, room, kaas, en extra kaas; of knapperig tofugehakt met miso? Dat ís geen leven, is het antwoord.' Hiske Versprille

'Heel, heel, soms stuit je op een foodblog dat echt vernieuwend is. Dit decennium was dat Vette Sletten.'
Meneer Wateetons

'Dorothy knows wassup! Ik ben gek op haar humoristische maar kritische blik op eten. Goed om te zien dat iemand in deze tijd zo onderzoekend en vernieuwend kan zijn.'
Per, 24 Kitchen/De Toko, Rotterdam

'Net als haar blog is ook dit boek enorm grappig en lekker.' Margriet

'Ik ben gek op die speelsheid die je uitnodigt alle remmingen los te laten en je over te geven aan een kinderlijke mateloosheid. Eten moet ook leuk zijn, de humor moet niet ontbreken. De meeste boeken die nu verschijnen kiezen voor gezond en verantwoord, maar NOMNOMNOM is er een die je uitnodigt om van de zonde een gewoonte te maken. Met veel foto's waar soms de gulzigheid vanaf straalt.' Hassnae Bouazza, NRC Handelsblad

Biografie

Dorothy Porker is voormalig socialmediaspecialist voor onder andere MTV en Comedy Central. Ze is 'zwaar into umami', fan van de Koreaans-Amerikaanse keuken en gezegend met een rijke culinaire familiegeschiedenis (opa's rendang! oma's Indonesische gefrituurde kip!). Voor haar vernieuwende foodblog verzorgt ze zelf de receptontwikkeling, teksten, styling en fotografie en in 2020 werd ze genomineerd voor de Pink Lady Food Photographer of the Year Awards.

Details

ISBN :9789046827611
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatiedatum :  13-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :246 mm
Breedte :176 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :629 gr
Voorraad :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal bladzijden :160