Stieg Larssons erfenis

Zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme

EAN:  9789044353938
Publicatiedatum:   06-11-2018
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  137 mm
Breedte:  211 mm
Dikte:  40 mm
Gewicht:  594 gr
Aantal bladzijden:  480

 Leverbaar

Jan Stocklassa is een van de meest gerenommeerde Zweedse onderzoeksjournalisten en documentairemakers. Hij onthulde onder meer de controversiële verkoop van gevechtsvliegtuigen door Zweden aan het Midden-Oosten en ontving daarvoor de Grote Journalistiekprijs.

Op 28 februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme op straat in Stockholm doodgeschoten. Een moord die tot de dag van vandaag onopgelost is en waarover de meest wilde complottheorieën bestaan. Stieg Larsson, de latere auteur van de wereldberoemde Millennium-trilogie, is overtuigd van de betrokkenheid van extreemrechtse groeperingen en buitenlandse veiligheidsdiensten en begint zelf in het diepste geheim een intensief onderzoek. Hij houdt zijn zoektocht jarenlang vol en doet onthutsende ontdekkingen, maar voor hij de vermoedelijke daders kan aanwijzen overlijdt hij in 2004 plots aan een hartaanval.

In 2014 vindt journalist en documentairemaker Jan Stocklassa in een opslagbox twintig kartonnen dozen met daarin Stieg Larssons aantekeningen over de moord. Hij besluit het onderzoek voort te zetten en zet zorgvuldig de puzzelstukjes uit het archief in elkaar. Hij volgt alle aanwijzingen over mogelijke daders en stuit daarbij op nieuwe en overtuigende aanwijzingen naar wie verantwoordelijk is geweest voor de moord op Olof Palme.

Dit boek - bloedstollende true crime, onderzoeksjournalistiek en biografie in één - onthult niet alleen onbekende feiten en nieuwe verdachten in de moord op Palme, maar duikt ook in de wereld van Stieg Larsson, wiens leven en werk opvallende gelijkenissen vertoont met dat van Mikael Blomkvist, de hoofdpersoon in zijn wereldberoemde Millennium-reeks.

Stieg Larssons geheime onderzoek naar de moord op Olof Palme

  EAN: 9789044353938
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Tineke Jorissen-Wedzinga - Ron Bezemer
  Publicatiedatum:   06-11-2018
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 594 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 480
  Keywords:   coldcase;geheim onderzoek;millennium-trilogie;moordzaak;olof palme;onderzoeksjournalistiek;president;stieg larsson;stockholm;thriller;true crime