EAN: 9789029093248
Publicatiedatum:  07-03-2019
Uitvoering: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 136mm
Breedte: 211mm
Dikte: 19mm
Gewicht: 302gr
Aantal bladzijden: 208 b.

   Leverbaar


Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.

 

Annemarie de Gee en Eva Kelder zagen hun schrijvende leven veranderen door de komst van een kind. De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen werd volgens hen slechts marginaal weerspiegeld in literatuur. Zij wilden een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist geschakeerd, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Dus stelden zij de verhalenbundel Ik, moeder samen.

 

Yasmine Allas, Saskia de Coster, Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Eva Kelder, Jannah Loontjens, Roos Schlikker, Aukelien Weverling en Nilgün Yerli schreven een verhaal, Neske Beks en Joke J. Hermsen schreven een essay, Anna Enquist een gedicht. Ik, moeder schenkt de moeder het literaire leven dat zij verdient.

 

‘Vreemd hoe mensen moeders met zachtheid associëren. In de dierenwereld zijn het de moeders die krabben, bijten, doden om hun kinderen te beschermen.’ Marjolijn van Heemstra

  EAN :9789029093248
  Auteur : Annemarie de Gee-Eva Kelder
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum :  07-03-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136mm
  Breedte :211mm
  Dikte :19mm
  Gewicht :302gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :208 b.
  Keywords :  anna enquist;aukelien weverling;boekenweek;bundel;jannah loontjens;joke. j. hermsen;literatuur;manon uphoff;marjolijn van heemstra;moederschap;neske beks;nilgün yerli;roos schlikker;sanneke van hassel;saski de coster;verhalen;yasmine allas