Een bevlogen jaar

Een man, zijn wereldreis en het record van 6852 vogels

Arjan Dwarshuis

EAN: 9789029092371
Publicatiedatum:  01-01-2019
Uitvoering: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 142mm
Breedte: 216mm
Dikte: 30mm
Gewicht: 716gr
Aantal bladzijden: 384 b.

   Leverbaar


Wervelend verhaal over het wereldrecord vogels kijken

Toen Arjan Dwarshuis op zijn twintigste – in het holst van de nacht, op het dak van een vrachtwagen in het Andes-gebergte – voor het eerst van het fenomeen Big Year hoorde, het legendarische record vogels kijken, nam hij zich voor ooit wereldrecordhouder te worden. Voor de meeste mensen blijft zo’n voornemen een droom, maar Dwarshuis zette door: tien jaar later begon hij zijn reis die hem een jaar lang door veertig landen en vijf continenten voerde. Zou hij een jaar lang gezond blijven? Zou zijn relatie standhouden? Zou hij deze mentale en fysieke uitputtingsslag tot een goed einde weten te brengen? En zou hij het vorige record weten te breken?

Een bevlogen jaar is het verhaal over de reis van zijn leven; een duizelingwekkend en krankzinnig avontuur waarin hij dag in, dag uit, een jaar lang, naar vogels zoekt. Van de apenarend op de Filipijnen tot de hoorngoean in de nevelwouden van Guatemala: Arjan Dwarshuis heeft ze gezien. Zijn verslag is niet alleen een meeslepend avontuur, het biedt ook een onthutsende blik op de teloorgang van de natuur.


Over Arjan Dwarshuis

‘Zijn enthousiasme, zijn liefde voor vogels en zijn kennis is spectaculair. Wat een geniale vogelman!’ Humberto Tan

  EAN :9789029092371
  Auteur : Arjan Dwarshuis
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum :  01-01-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :142mm
  Breedte :216mm
  Dikte :30mm
  Gewicht :716gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :384 b.
  Keywords :  big year;birdwatching;documentaire;jaar;jaar lang vogelkijken;natuur;record;reisverslag;vogelkijken;vogels;wereldreis