EAN:  9789028450318
Publicatiedatum:   02-02-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  128

  Nog niet beschikbaar

Elena Ferrante werd een wereldwijde literaire hype met haar vier Napolitaanse romans, een succesreeks waarvan in Nederland en Vlaanderen een half miljoen exemplaren werden verkocht. De Rai en HBO verfilmden het eerste boek, 'De geniale vriendin', als een tv-serie en de verfilming van het tweede boek is op komst.

Voordat ze de bestsellerstatus kreeg, schreef Ferrante al drie prachtige, aangrijpende romans, die later werden gebundeld in 'Kronieken van de liefde'. Eén daarvan, 'De verborgen dochter', wordt momenteel verfilmd door de Amerikaanse actrice Maggie Gyllenhaal.

Begin 2018 werd Elena Ferrante columnist voor de Engelse krant The Guardian. Ze sprak af dat de redactie haar elke week een thema zou voordragen en dat zij daar dan in korte tijd een persoonlijk stuk over zou schrijven. Tijdens dat intuïtieve schrijfproces kwamen veel gebeurtenissen uit het verleden, gedachten en herinneringen toevalligerwijs onder haar vergrootglas terecht. En dankzij Ferrantes eerlijke pen en scherpe geest is het resultaat, 'Toevallige bedenksels', een prachtig boek voor elke Ferrante-fan geworden.

Haar eerste liefde. Haar politieke passiviteit en bezorgdheid over de democratie. Haar kinderdagboeken. Haar liefde voor de taal en het Italiaans. Haar sterke overtuiging dat een vrouwelijke regisseur haar boeken vrijelijk kan verfilmen en een man niet. In 51 stukken schrijft Elena Ferrante over wat er al associërend op haar pad komt, met haar kenmerkende scherpe observatievermogen en haar non-conformistische blik.

  EAN: 9789028450318
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Marieke van Laake
  Publicatiedatum:   02-02-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Nog niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 128