You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789025473013
Publicatiedatum:   05-07-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  368

  Bestelbaar

In ‘Zone 1’ van Colson Whitehead splijt een pandemie de mensheid in tweeën: de levenden, en de levende doden. Nadat de eerste slachtoffers zijn gevallen probeert de niet-geïnfecteerde Amerikaanse bevolking de samenleving opnieuw op te bouwen. De belangrijkste taak: het terugveroveren van Manhattan, waar verscholen, moordlustige zombies happen naar het menselijke vlees dat hen probeert uit te roeien. Opererend vanuit een veilige enclave ten zuiden van Canal Street – Zone 1 – neemt een verdelgingseenheid het op zich om deze zogenaamde achterblijvers te elimineren. Mark Spitz is lid van zo’n team. In een tijdsbestek van drie dagen probeert Mark grip te krijgen op een uit de hand lopende situatie, terwijl de prille beschaving langzaam onder zijn voeten weg lijkt te vallen. En dan gaat het pas écht helemaal mis.

In deze cultklassieker van de schrijver van De ondergrondse spoorweg moet een kleine groep mensen zien te overleven in New York na de zombie apocalyps.

Colson Whitehead schreef eerder onder andere 'Sag Harbor', 'De Colossus van New York' en 'De Intuïtionist'. Hij werd genomineerd voor onder andere de PEN/Faulkner Award en de National Book Critics Circle Award. Zijn internationale bestseller 'De ondergrondse spoorweg' (2017) werd door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club 2.0, en werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Ook zijn roman 'De jongens van Nickel' (2019) werd een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In september 2021 verscheen zijn roman 'Harlem Shuffle' en in juli 2022 verschijnt de Nederlandse vertaling van 'Zone One'.

(Foto: Peter Hassepien)

‘zinderende pagina’s waarin in prachtig, soms ronduit lyrisch proza wordt toegewerkt naar een klassieke horrorfinale waarop zelfs Stephen King jaloers zal zijn.’

  EAN: 9789025473013
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Harm Damsma
  Publicatiedatum:   05-07-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 420 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 368