EAN:  9789024585694
Publicatiedatum:   26-09-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  167 mm
Breedte:  227 mm
Dikte:  27 mm
Gewicht:  635 gr
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

In deze supergrappige serie voor kinderen vanaf 6 jaar van Pluim-winnares Marte Jongbloed redt een meisje haar oma van een gemene directeur. Met fullcolour illustraties van Iris Boter.

Marte Jongbloed studeerde aan de pabo en de Toneelacademie in Maastricht. Ze is vooral bekend van haar 8+-serie over Herre, waarvoor ze al twee keer een Pluim van de Senaat heeft ontvangen.
Ze lijkt stiekem wel een beetje op Herres moeder Silke. Toch heeft Marte, heel avontuurlijk, met haar man en drie kinderen een paar jaar in Jemen gewoond. Nu woont ze met haar gezin in Den Haag, geeft ze toneelles op een Internationale school en schrijft ze jeugdboeken en toneelteksten.
Voor haar YA-serie de Heksenspiegel-trilogie heeft ze zich grondig verdiept in de wereld van de moderne hekserij: ze volgde workshops, deed een covenstudie en voerde met echte heksen rituelen uit.

Wies en oma Wisse – De bullebakbaas is het eerste deel van een toegankelijke serie van Pluim-winnares Marte Jongbloed (bekend van Herre) voor kinderen vanaf 6 jaar. In deze supergrappige serie, met fullcolour illustraties van Iris Boter, redt Wies haar oma van een gemene directeur. De ouders van Wies zijn vaak voor hun werk in het buitenland. Daarom gaat ze elke dag naar haar oma, die in een verzorgingstehuis woont. En naar haar twee beste vrienden, de tweeling Zane en Jazz. In het tehuis van oma Wisse komt een nieuwe directeur: Dick Tator. Hij is net ontslagen bij het leger. Hij voert meteen een heleboel strenge regels in. Eigenlijk heeft hij een hekel aan ouderen. Ze zijn traag en luisteren slecht naar bevelen. Wanneer de bewoners zelfs geld moeten verdienen voor Dick Tator, besluiten Wies en de tweeling dat het zo niet langer kan... Marte Jongbloed won al twee keer een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boeken over Herre, waarvoor Iris Boter de illustraties maakte. Wies en oma Wisse is door de korte zinnen heel geschikt voor jonge en minder ervaren lezers.

  EAN: 9789024585694
  Auteur: 
  Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
  Publicatiedatum:   26-09-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 167 mm
  Breedte: 227 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 635 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Collection:   Wies en oma Wisse
  Keywords:   avontuur;held;humor;kleinkinderen;oma en opa;samenwerken;vriendschap